Soluțiile ALTIMATE, “made in Romania”, aduc beneficii pentru aproximativ 5 milioane de cetățeni în peste 40 de orașe din România, Polonia și Bulgaria

altimate

Soluțiile ALTIMATE, “made in Romania”, aduc beneficii pentru aproximativ 5 milioane de cetățeni în peste 40 de orașe din România, Polonia și Bulgaria

„2023 a fost pentru ALTIMATE cel mai bun an din istoria sa” a declarat dl. Claudiu Bălan, Director General. ALTIMATE va încheia anul cu o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro, o cifră record pentru o companie autohtonă ce activează în domeniul sistemelor inteligente de transport (ITS).

A fost un an intens, cu provocări fără precedent - criza energetică, inflația în creștere și perturbările din lanțul de aprovizionare, toate având un impact semnificativ asupra activității companiei. Lucrând cu profesionalism, responsabilitate și maturitate, echipa și-a păstrat concentrarea, flexibilitatea și capacitatea de a răspunde cerințelor diversificate ale clienților.

Portofoliul ALTIMATE s-a îmbogățit în 2023 cu câteva proiecte de referință în domeniul soluțiilor inteligente de transport. În cadrul acestora, specialiștii noștri au livrat toată gama de soluții și servicii de mobilitate, de la proiectare până la implementare, configurare și mentenanță.

„Ne mândrim cu toate proiectele noastre în egală măsură. Printre cele reprezentative se numără implementarea sistemului de management al traficului în Municipiul Pitești, care include soluții de supraveghere video și detecție a incidentelor, sisteme de cântărire în mișcare, de măsurare a calității aerului, sistem de management al parcărilor închise și deschise, rețea comunicații prin fibră optică. Toate acestea au fost integrate într-un Centru de Comandă și Control modern, dotat cu echipamente și aplicații software inovative, dezvoltate de echipa ALTIMATE” a arătat dl. Bălan.

Proiecte extrem de importante sunt și cele de management al traficului din Tg. Jiu, unde echipa ALTIMATE pune în funcțiune cel mai modern Centru Infotrafic din România, și în Râmnicu-Vâlcea. „Ambele au necesitat efort consistent întrucât au fost complexe, cu bugete de peste 30 milioane lei. Specialiștii noștri au avut ca obiectiv să integreze sisteme dedicate traficului urban privat (semaforizare, supraveghere video a traficului) și sisteme dedicate transportului public (sisteme de taxare, localizare și dispecerizare a flotei, sisteme de prioritizare a vehiculelor de transport aflate în întârziere, sisteme de informare a călătorilor). Aceste soluții au fost integrate utilizând aplicațiile software dezvoltate de ALTIMATE, respectiv UTMS și platforma Skayo” a susținut dl. Bălan.

De asemenea, ALTIMATE implementează un sistem modern de prioritizare a transportului public în Craiova, care are rolul de a fluidiza traficul în zona aflată în apropierea fabricii de automobile Ford, dar și de a reduce amprenta de carbon.
În domeniul soluțiilor ITS destinate mobilității interurbane, ALTIMATE derulează proiecte pe autostrada A0, Autostrada Sibiu-Pitești, precum și contracte de mentenanță pentru sistemele ITS deja instalate.

Și piața soluțiilor software customizate în funcție de specificațiile clienților a fost una deosebit de efervescentă în anul care se încheie. Echipa ALTIMATE, formată din peste 70 de specialiști (analiști, dezvoltatori software, testeri, arhitecți de sistem), a participat la implementarea unor proiecte relevante. Acestea sunt: sistemul informatic integrat pentru managementul instanțelor, aferent programului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar” și care are ca beneficiar Consiliul Superior al Magistraturii, dezvoltări software pentru Sistemul Electronic de Achiziții Publice (Autoritatea pentru Digitalizarea României). S-a mai adăugat dezvoltarea și implementarea sistemului de cazier ECRIS-TCN pentru Inspectoratul General al Poliției Române.

Într-o perioadă în care termeni precum progres tehnologic, inovație sunt poate prea ușor folosite, echipa ALTIMATE a continuat să dezvolte proiecte remarcabile, cu elemente inovative, care ilustrează cu adevărat aceste concepte.